Neden STK İle Cinsiyet Eşitliği-Adaleti?

1024 576 Erkekler Konuşuyor

Özgürlük doruk ise, eşitlik temeldir
Sefiller-Victor Hugo

Var olanı konuşmak hemen hepimizin yaptığı bir eylem günümüzde. Fikirlerin oluşma sürecinden çok, halihazırda bulunan fikirleri konuşmak daha tatmin ediyor bizleri. Üretenleri sorgulamak ve onların ürettikleri ile tüketiyoruz zamanımızı. Güncele yenilik katmak ise bizi geliştirecek en önemli unsurlardan biri olacak.

Bireysel hayallerimizi dünyadan ne kadar uzaklaştırırsak o kadar sıkışıyoruz kürenin içerisine. Toplumsal sorunlara getirmeye çalıştığımız öneri ve fikirleri bireysel yollar ile harekete geçirme süremiz, toplu hareket edip adım atmaya nazaran daha zayıf kalıyor. Bu noktada en kıymetli araçlardan birisi STK’lar oluyor. Sizin gibi düşünen insanlara aktarmak ne kadar kolaysa, sizin gibi düşünmeyen kişilere ulaştırmak ve anlatmak o kadar güç bir uğraş oluyor. Aynı amaç ile bir araya gelen bireylerin ulaştığı her farklı fikir yeni  bir zenginliğe ulaşmayı sağlıyor.

Özgür olmak isteyen bireyler olarak karşımıza çıkan sorunlara gösterdiğimiz reaksiyon ile beraber, toplumsal özgürlük ve adalet adına eyleme döktüğümüz her fikir bizi gelecek planlamasında ileriye taşıyor. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği-Adaleti gibi bir kavramın bizde bıraktığı etki, bunu gerçekleştirme yolunda harcadığımı her emek ve çektiğimiz zorlukları paylaşacak bir ekip imkanı sunuyor.

Toplumun kutuplaştığı her konunun tartışılabileceği, özgür fikirli ve herkesin özgür düşünebilmesi için emek veren bireylerin hareketliliği, toplumda her an daha büyük gelişimlerin olmasını sağlayacaktır. Cinsiyetleri ile zor durumda kalmış, fikirlerinin paylaşılmasından yana zorluk çeken, kültürel baskının etkilediği her bireye ulaşmak ve onların sorunlarına insanlık sorunu olarak bakabilen bir ekip ile aşılabilir zorluklar. Bir ekibin eylemleri başka ekipleri harekete geçirebileceği gibi, birden fazla ve ciddi bir kitleye ulaşan STK’lar ile de toplumsal bilincin artması söz konusu olacaktır.

Konuşmamak, ötelemek sessizliğin sürmesi demek. Her renk ve her ses tonu özgürlüğü haykırdıkça anlamlanacaktır eylemlerimiz.

 

M.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published.